Blue Lagoon, Comino

Blue Lagoon Malta

Blue Lagoon är en av Maltas mest tilltalande badplatser med sitt kristallklara turkosa vatten och vackra sandstensklippor. Den blå lagunen ligger vid en av Maltas minsta öar, Comino, och trots att det endast finns ett enda hotell på den lilla ön så besöks den av flera tusen soldyrkare varje år tack vare Blue Lagoon.

Att göra i Blue Lagoon

I Blue Lagoon så är det sol och bad för hela slanten. Kom gärna i god tid så du får dig en solstol på den lilla sandstranden. Man uppskattar den behagliga skuggan under parasollet efter några timmar i den maltesiska solen. Vill man ligga lite mer avskilt så behöver man inte gå långt innan avståndet mellan solhanddukarna växer men då finns det inte längre någon sand att ligga på.

i Blue Lagoon finns det ett par kiosker som säljer glass, dricka och litet att äta men priserna är relativt höga och oftast är det trevligare att ha en picknick med sig.

Blue Lagoon, Malta

Ta sig till Blue Lagoon

Har man ingen egen båt så kan man antingen hyra en båt, åka båttur från Sliema (turer avgår även från bland annat Marfa, Bugibba och Mellieha) eller ta det kortaste alternativet att åka båt från Cirkewwa. Båtarna från Cirkewwa avgår en gång i timmen och kostar €10 för vuxna samt €5 för barn mellan 5-12 år. Båtturen tar ungefär 15 minuter på väg till Blue Lagoon och på vägen tillbaka till Malta kör de även en sväng förbi Cominos spektakulära grottor.

Till Cirkewwa tar man sig smidigast med taxi eller buss. För att se vilket bussnummer som går förbi din stad så rekommenderar vi dig att kika in på www.arriva.com.mt. På startsidan kan man ange staden man befinner sig i och därefter skriva i Cirkewwa Ferry Terminal som destination.

Bussbiljetten kostar €2.60 för en heldag och en biljett kan du köpa online, i biljettauomater, hos återförsäljare eller direkt på bussen. Om du köper biljett på bussen är det en stor fördel att ha jämna pengar eller åtminstone små valörer.


Visa större karta