Bra att veta

Resa till MaltaNytt land innebär vanligtvis att saker och ting fungerar på lite andra vis än vad man är van vid. Kulturen kring Medelhavet kan ibland skilja sig ganska rejält mot hur det är hemma i Sverige och det gäller att respektera de skrivna och oskrivna regler som finns där. En sak som man ibland kan känna sig osäker på är hur det fungerar på restauranger med dricks och så vidare. Läs mer om Dricks på Malta här.

Det tråkigaste som finns när man åker på semester är problem. Detta kan lätt undvikas genom att ha stenkoll innan man åker iväg! En sak som är väldigt bra att känna till om man vill slippa onödiga bekymmer när man åker på semester är om ens elektriska prylar kan användas på Malta. Det kan du läsa mer om under Elektricitet på Malta.

Problem på semestern kan dock visa sig bli större än ett eluttag och skulle olyckan vara framme så kan det vara skönt att veta att sjukvården på Malta är av riktigt hög standard. Sjukhusen är fräscha och personalen är trevlig (dessutom pratar alltid engelska). Läs mer om Sjukvård på Malta här.Visum Malta

Malta är ett populärt land som snabbt växt sig stort både bland semesterfirare och utlandssvenskar. Vare sig man planerar att stanna på Malta under en semestervecka eller om man vill stanna i landet lite längre så kan det vara bra att känna till lite mer om Pass, visum och arbetstillstånd.

När man åker på semester till Malta så kan det vara trevligt att köpa med sig något lite minne hem. Är man inte så intresserad av shopping på Malta så kanske man hellre satsar på något litet och smidigt i taxfreen. Detta kan du läsa mer om under Taxfree på Malta.