Malta – ett resmål för alla!

Vill du iväg en sväng från vintermörkret och snöslasket? Vill du iväg för att koppla av och bara vara? Vill du iväg och festa loss och glömma vardagen för en stund? Oavsett ditt ändamål med semestern så har Malta något för dig.

Flygresor till Malta har gjort ön till ett av de mest eftertraktade resmålen i Europa de senaste åren. Folk har upptäckt något med Malta som ger semesterupplevelsen något utöver det vanliga. Till stor del kan detta tillskrivas att på Malta finner du det du är ute efter utan att behöva exkludera något annat. Här kan du uppleva allt ifrån öns spännande historia, vars arv ständigt gör sig påmind ute på ön, och de breda stränderna till de äventyrliga turerna och det pulserande utelivet som nätterna erbjuder.

Historia
En av Maltas starkaste sidor är dess historia som sträcker sig omkring 7000 år bakåt i tiden. Det som gör detta unikt är att historien lever kvar i väggarna och atmosfären ute på ön. Oavsett vart du vänder dig så ger landskapet och öns arkitektur en spektakulär återspegling av denna historia i ett levande och passionerat uttryck. Här kan du spåra Paulus fotspår eller se var riddarna av Johanniterorden försvarade kristendomen och djupdyka i landets mytomspunna förhistoria och förflutna. Malta känns som ett enda stort friluftsmuseum i dess mest relevanta och passionerade form.

När du är färdig med utforkandet av dess historia kan du avslappnat prova på en ny sport, lata dig på en av öarna där du hittar spegelblanka stränder att koppla av både huvud och kropp på, men ändå ha tid att delta i det pulserande nattlivet senare på kvällen. Det är en praktisk fördel att ön är så pass kompakt att du logistiskt sätt hinner med allt och behöver inte välja bort någon aktivitet.

Gott om utbud
Det förekommer ofta under säsongen att öarna erbjuder gott om specialutformade långhelger för dem som vill lära sig en ny färdighet, upptäcka historien eller komma i form. Då sport och aktivitet alltid varit populärt här så kan du hitta lika mycket för den erfarna entusiasten som för nybörjaren. Öns natur och det kringliggande havet lämpar sig utmärkt för allt ifrån bergsklättring och vandring till dykning och snorkling. Efter en dag fylld med aktiviteter kan man ta igen sig på någon av alla de hälso- och spaavdelningar som avlöper varandra på lyxhotellen.

Det som gör Malta så populärt och attraktivt är just den där blandningen av dess rika kultur, spännande historia och avslappnade atmosfär som varje semester kräver, men också tillgången till det fartfyllda nattliv som ön har att erbjuda. Malta har med andra ord allt som man kan begära och önska sig på en riktig semester.