Malta Top 5 enligt Tripadvisor

Ett av de allra bästa sätten att upptäcka nya och intressanta besöksmål på är att lyssna på dem som varit där tidigare. Vare sig man varit på Malta många gånger tidigare eller om man just förbereder sitt första besök är det alltid värt att läsa råd och tips från tidigare besökare. Här har vi sammanställt 5 av de mest uppskattade och populära besöksmålen på Malta enligt Tripadvisor.

På första plats över Maltas sevärdheter kommer militärmuseet Fort Rinella. Fortet ligger öster om Grand Harbour och ser ut över havet. Det byggdes på 1870-talet för att husera en enda kanon. Denna kanon som fortfarande finns på plats i fortet väger 100 ton och krävde ett ångdriven hydraulsystem för att avfyras. Dagligen ordnas visningar och framträdanden med olika typer av viktorianska vapen, hästar och uniformer. Flera besökare som betygsatt Fort Rinella på Tripadvisor skriver att de menat att stanna någon timme men stannade hela dagen!

I Qawra finner man ett annat högt rankat besöksmål, nämligen Malta Classic Car Collection Museum. Även fast Malta har en fantastisk samling vintage bilar på sina vägar är museet populärt vare sig man är en ingripen bilentusiast eller inte. Museet ligger lite undangömt men är förvånansvärt stort när men väl kommit in, här finns också en stor samling radio apparater och jukeboxar!

Malta Classic Car Mseum

En annorlunda och spännande sevärdhet är Malta 5D. Detta är en biograf som tar dig igenom Maltas historia på 20 minuter med hjälp av film, ljud, rörelse och väder i biografen! Var beredd på att få vattenstänk i ansiktet när det handlar om Maltas marina historia, och känn rörelser i din stol som följer bilderna på duken. Filmen visas i Valletta.

För alla som uppskattar magi och god mat rekommenderar Tripadvisors användare showen Chamber of Mysteries i Qormi. Showen riktar sig till såväl barn som vuxna även om barnen såklart inte kan ta del av vinmenyn till maten! En biljett till kvällen inkluderar en trerätters middag med maltesisk mat samt en magi föreställning av två prisbelönade illusionister. En trivsam kväll om man får tro på tidigare besökare.

Det 5:e tipset och Europas näst äldsta teater ligger i Valletta och heter Manoel Theatre. Hit kan man komma antingen för en föreställning på kvällen eller en guidad visning under dagtid. Teatern är liten men utsökt dekorerad i originalstilen från 1732 vilket betyder vackra detaljer och mycket guld. Håll dock uppsikt på öppettiderna eftersom teatern stänger under en period på sommaren då det är för varmt för att hålla öppet!

Manoel Theatre Malta

På Tripadvisor listas 132 besöksmål på Malta, och lägg till det 96 betygsatta aktiviteter och man finner alltid någonting att ta sig för här. Många som besöker Malta stannar under en längre tid, till exempel för en av de många engelskakurser som erbjuds här. Att studera engelska på Malta är mycket populärt eftersom det ger en chansen att kombinera engelska studier med en solsken och semesterkänsla. Ett stort antal olika förmedlingar erbjuder språkkurser på Malta, däribland ESL. Språkkurser här erbjuds såväl ungdomar som vuxna resenärer och kan kombineras med en stor mängd andra aktiviteter och sevärdheter!