Bil

Det finns många internationella biluthyrningsfirmor på Malta, däribland Avis, Hertz, Holiday Autos och Europcar. Bil kan hyras i förväg från Sverige eller på plats. Bilhyran för en dag varierar beroende på var du hämtar/lämnar bilen samt hur stor bil du vill ha. Heltäckande försäkring är att rekommendera.

Bensinpris: ca €1.11/liter.

Många biluthyrningsfirmor kräver en deposition vid uthyrningstillfället, i syftet att det skall täcka kostnader för ev skador på bilen. Depositionen återbetalas om bilen lämnas tillbaka i samma skick.

Malta har vänstertrafik. Hastighetsbegränsningen är 70 km/h på landsväg och 40 km/h i tätbebyggda områden.

Såväl nationella som internationella körkort är godkända och giltiga på Malta. Kör du med egen privat bil är den gröna internationella försäkringen godkänd på Malta, ingen tilläggsförsäkring är nödvändig.

Trafiken på Malta är hetsig och det är bokstavligt talat ”tuta och kör” som gäller på ön. Kommer du in i en korsning och du hör en annan bil tuta så är det dags att vara uppmärksam, även om du har företräde. Det gäller att hålla koll åt alla riktningar, malteser kör relativt snabbt och aggressivt.

Klicka här [om du vill läsa om trafikregler och vägval i andra Europeiska länder.]