Väder Malta

Våren på Malta – Sommar på Malta – Höst på Malta – Vinter på Malta

Det råder ett underbart väder på Malta året runt vilket gör den soliga medelhavsön till ett säkert semestermål under årets alla månader. Högsäsong på Malta är mellan juni-september men sommaren brukar dra igång redan i maj och hålla i sig långt in i oktober.

Under vintermånaderna är vädret väldigt växlande, ena dagen kan vädret straffa ön med storm och åska för att sedan dagen därpå bjuda på strålande sol och och knappt en krusning på havet. Har man tur så kan man lyckas träffa in ett riktigt trevligt semesterväder även under vinterhalvåret men det är lite mer osäkert än om man reser till Malta under sommaren.

Malta levererar cirka 300 soldagar om året och tack vare den höga luftfuktigheten känns inte de torrperioden under sommaren riktigt lika torr. Bästa kombinationen!

Våren på Malta

Våren på Malta är fantastisk, precis som i Sverige börjar landet verkligen komma till liv igen efter några månader av osäkerhet. Våren på Malta är kort och det dröjer inte länge innan sommaren drar igång med full prakt på den vackra medhelhavsön. Det väder Malta erbjuder under den korta våren är främst solig och med temperaturer som börjar sträcka sig mot 25 grader

Sommar på Malta

Det säger nästan sig självt att sommaren på Malta är solig och molnfri. Med sitt geografiska läge, mittemellan Italien och Afrikas kust så är vindarna ofta varma och temperaturen sjunker inte under 25 grader ens på natten. Under de soliga dagarna så kan temperaturen nå nästan ohälsosamma nivåer under sommaren på Malta och man rekommenderas att stanna inomhus under solens starkaste timmar (12:00-15:00) och använda solskyddsfaktor i alla lägen. Hatt eller solfjäder kan också vara bra att packa i väskan!

Höst på Malta

Enligt många är hösten på Malta den bästa årstiden. Temperaturen börjar sjunka något och det man behöver inte oroa sig för att smälta bort när man går utanför dörren. Medelhavet är fortfarande uppvärmt under hösten på Malta och det är ljuvligt att ta sig ett dopp i det blå. Högsäsongen på Malta börjar avta och man kan utan problem få sig en plats på stranden. Trots att det inte är lika mycket turister på Malta så har de flesta sevärdheterna på Malta fortfarande öppet.

Vinter på Malta

Vintern på Malta är, som vi skrev tidigare, väldigt växlande och även om det ser grått och blött ut på morgonen så kan det spricka upp och bli underbart väder! Har man tur under sin vintersemester till Malta så kan man pricka in en riktigt solig vecka med temperaturer över 20+. Man bör dock ha i åtanke att det väder Malta bjuder på under vintern oftast innebär kallt i skuggan och det kan komma en del kyliga vindar.

Läs mer om Maltas väder på www.alltommalta.com/väder-malta.

Väder Malta